nedelja, 1. april 2012

Domača darila in sovica giveaway

Vsako leto bolj očitno postaja, kako zelo smo padli pod vpliv kapitalizma.

Darila dajemo za vsak drekec pekec. Ko gremo na obisk, za praznike, za rojstne dneve, novoletna darila dobimo na vsakem vogalu, vse firme nam podarjajo nekaj kar ne potrebujemo. Potiskane majice, obeske za ključe, kulije, pa še kakšno večjo neumnost za zraven.

Ko smo bili majhni smo dobili nogavice, mandolad in suhe fige za Miklavža in eno darilo za Dedka Mraza in za rojstni dan. In tistih daril se še zdaj spomnim. Za novo leto je Dedek Mraz vsej družini prinesel enkrat Tombolo, pa Unicefove sestavljanke, pa Monopoly. Pa Kinder jajčke pri teti Zori. Pa knjige, ki jih še zdaj prebiram.

Kar se novoletnih daril tiče, smo se s prijatelji že pred leti dogovorili, da gremo raje skupaj v gledališče in na večerjo. Otrokom pa smo darila še vedno kupovali.

Letos, pa napovedujem konec tudi temu običaju. Našim otrokom bo Dedek Mraz prinesel eno darilo, tako kvalitetno, ki bo zdržalo nekaj let, tako, ki si ga resnično želi(jo). In to bo to. Starati, staremame, none, nonoti, strički, tetice, prijatelji.. vzdržite se daril. Razen... če jih boste izdelali sami. Sprejemamo domače klobase, marmelado, fotografije, ki ste jih sami posneli, čestitke, ki ste jih sami naredili, piškote, ki ste jih spekli, ipd. In taka darila bomo podarjali tudi mi.

Prav nič vam naj ne bo nerodno, če pridete praznih rok. Še najbolj pa vas prosim, da se vzdržite sladkarij.


V tem duhu sem pripravila tudi darilce za bralce svojega bloga.  Nakvačkala sem to simpatično Zelenooko. Sovico vam podarjam prazno, a gumbek za kljunček je dejansko gumbek, ki razkrije sovina "usta". Skoznje lahko :a). sovico natlačite s starimi majicami, ki vam že dolgo ležijo v omari, in jo uporabite samo za okras, b). vanjo lahko pospravite robčke, da jih imate vedno pri roki, c). lahko jo napolnite z vrečko pirinih semen ali češnjevih pečk, ki jih lahko segrejete ali ohladite in jo uporabljate kot termofor, ali d). drugo.

Če jo želite, se pofočkajte v komentarjih. Med vsemi, ki boste izrazili željo po njej, bom v soboto 24 decembra, na Božični večer izžrebala srečnega dobitnika.



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za prijazen komentar!